Кнежевић позвао Милатовића и Бечића на договор о подршци у другом кругу

ПОДГОРИЦА: Председник ДНП-а и један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић изјавио је, да очекује од Јакова Милатовића (ПЕС) и Алексе Бечића (Демократе) да у другом кругу председничких избора подрже председничког кандидата Демократског фронта Андрију Мандића.
Milan knezevic YT
Фото: Youtube Printscreen

"Ја сам саопштио да ћемо ми као Демократски фронт и као коалиција За будућност Црне Горе у кампањи позвати све кандидате који су против Мила Ђукановића, лише Драгиње Вуксановић Станковић, да седнемо за сто и да потпишемо споразум и да ћемо ми, уколико у други круг уђе Алекса Бечић, подржати Алексу Бечића, уколико уђе Милатовић, подржати Милатовића, али да тражимо и од Милатовића и од Бечића да подрже Андрију Мандића", каже Кнежевић.

Кнежевић позива лидера Демократа Алексу Бечића и заменика председника Покрета Европа сад Јакова Милатовића, да седну са Андријом Мандићем и потпишу споразум у којем ће подржати  анти-ДПС кандидата који се нађе у другом кругу председничких избора.

"Ми се нећемо свађати ни са ким. Да седне Андрија са Милатовићем и Бечићем, потпишемо споразум, овде у Црној Гори, у било ком граду, и обавежемо се. Ми не желимо ни са ким да се свађамо, али неко мора да зна, да политика подразумева и одговорност. Одговорност је ово што ми радимо и немамо дилему на та питања и сада да ме неко пита, у другом кругу, а ја сам уверен да у други круг не може нико ући без Андрија Мандић, и сад да ми неко наже „хоћеш ли у другом кругу да гласаш Милатовића или Ђукановића?“, ја немам дилему да бих гласао Милатовића, иако се не слажем са можда осамдесет посто његове политке, али очекујем да то и Милатовић каже за Андрију Мандића и прозиваћемо их свуда по Црној Гори да то потпишу, не да се свађамо, него да види Црна Гора ко је искрен у томе да треба да се победи Мило Ђукановић", јасан је Кнежевић у објави на Фејсбуку.

Први круг председничких избора заказан је за 19. март.

До сада су потврђене кандидатуре лидеру ДФ-а Андрији Мандићу, председнику ДПС-а Милу Ђукановићу, лидеру Уједињене Горану Даниловићу и посланици СДП-а Драгињи Вуксановић Станковић.

Државна изборна комисија данас ће расправљати о преостале три кандидатуре, председника Демократа Алексе Бечића, заменика председника Покрета Европа сад Јакова Милатовића, као и инфлуенсера Јована Радуловића.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести