Ко су Трампови људи на страни Србије

ВАШИНГТОН:  Републикански сенатор из Џорџије Дејвид Пердју (70) и најстарији син америчког председника Доналд Трамп Млађи привукли су данас велику пажњу јавности када су преко друштвених мрежа поручили Приштини да треба да повуче таксе на српску робу наметнуте Београду.
Dijalog Beograd Pristina/F. Bakic
Фото: Дневник/Ф. Бакић/Приштина

Пре него што је постао сенатор, Пердју је радио као менаџер у једној консултантској компанији и био виши потпредседник компаније Рибок.

Он је уједно постао и први директор са Фортјун листе 500 који је изабран у Сенат.Познат је као сенатор који дели већину Трампових ставова, што му је донело високу позицију у Републиканској странци.

Перђу је био један од првих сенатора који су подржали Трампа, и то када су му многи окретали леђа пре избора у новембру 2016. Перђу није повукао своју подршку, што Трамп није заборави, преноси Б92.

Перђу инстистира на томе да је његов однос с Трампом више професионалан него личан, мада их повезује и голф."Био сам позван да радимо заједно неке ствари приватно, али све време смо радили", истакао је Перђу о партијама голфа са актуелним председником САД.

Доналд Трамп Млађи (43) најстарији је син америчког председника из брака с првом супругом Иваном.Познат је по томе што обавља важне послове у Трамповим компанијама, а од 2017. године заједно са братом Ериком преузео је руководство компанија док је отац председник САД.

Перђу је данас написао на Твитеру да Приштина мора да уради свој део посла и укине таксе наметнуте Србији, као и да би САД, ако Косово није потпуно посвећено миру, требало да преиспитају своје присуство тамо.Трамп јуниор подржао је сенатора Перђуа и написао да се слаже с тим ставом.

"Слажем се. На Косову има 650 америчких војника. Време је да их вратимо кући", написао је Трампов син на Твитеру.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести