КОМЕМОРАЦИЈА И САХРАНА ИШТВАНА ПАСТОРА У СУБОТУ

Председник Скупштине АП Војводине и лидер Савеза војвођанских Мађара (СВМ) Иштван Пастор биће сахрањен у Суботици, на Бајском гробљу из Пеић капеле, у суботу, 4. новембра, у 14 часова.
и
Фото: Скупштина АП Војводине

„На моју молбу, од њега ће се говором опростити мађарски премијер Виктор Орбан, председник Републике Александар Вучић, Хунор Келемен, председник Демократског савеза Мађара у Румунији (ДСМР) у име мађарске заједнице ван матичне државе и Балинт Јухас председник Извршног одбора СВМ-а у име странке. Хвала им!", објавио је његов син Балинт Пастор на свом Фесјбук и Инстаграм налогу.

Он је навео и да ће истог дана, у суботу, у Новом Саду у 10 часова бити одржана комеморативна седница Скупштине АП Војводине.

„Мој отац је био председник тог дома најдуже време икада, на шта је с разлогом био поносан. На молбу породице, од њега ће се на комеморативној седници говором опростити Игор Мировић, председник Покрајинске владе, Дамир Зобеница, потпредседник Скупштине АПВ и Бојан Баги, председник покрајинске посланичке групе СВМ-а. Молим поштоваоце мог оца да буду са нама у суботу", навео је Балинт Пастор.

Књига жалости ће од сутра бити отворена у Скупштине АП Војводине.

„Књига жалости поводом смрти председника Скупштине АП Војводине Иштвана Пастора бити отворена од 2. новембра, у 10 часова. Сви који желе да се упишу у Књигу жалости имаће могућност да то учине од 10 до 16 часова, у холу испред Велике сале Скупштине АП Војводине", наводи се у саопштењу покрајинског парламента.

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор преминуо је 30. октобра у 68. години. Био је председник Скупштине АП Војводине у три мандата, од 2012. године до данас. Одликован је Сретењским орденом Првог степена Републике Србије, као и државним орденом за заслуге Републике Мађарске.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести