Ковачевић: Нека обојица преговарача буду Драган Ђилас

БЕОГРАД: Потпредседник Народне странке Синиша Ковачевић изјавио је данас да се та странка залаже за два преговарача у дијалогу власти и опозиције о изборним условима уз посредовање ЕУ и да пристаје да „обојица буду Драган Ђилас или Јанко Веселиновић“, саопштено је из Народне странке.
Narodna stranka, logo Foto: narodna.org.rs
Фото: narodna.org.rs

„Нека та два човека буду Драган Ђилас, нека обојица буду Ђилас, али немојте правити папазјанију, гулаш. Народна странка не мора да учествује у преговорима. Нека обојица буду Јанко Веселиновић, али идите тамо са достојанством и дигнитетом чврсто бранећи ставове да избори морају бити или поштени или да их нема“, рекао је Ковачевић телевизији Нова С.

Ковачевић је додао да Народна странка не мора да учествује у преговорима и да је предложила двојицу људи који никакве додирне тачке немају са Народном странком, професоре Бојана Пајтића и Слободана Самарџића, једног са левог политичког центра, а другог са десног центра.

„Ако нећете њих, дајте другу двојицу - нека обојица буду Ђилас или Јанко Веселиновић“, поновио је Ковачевић.

Ковачевић је додао да Народна странка сматра да преговори о изборним условима не би смели да се претворе у козачку скупштину, ларму, циркус и галаму, него да постоји „одређена врсту дигнитета и преговарачког достојанства“.

Ковачевић је истакао да Народној странци „неће представљати никакав проблем да опет не изађе на изборе ако буде видела да ти избори нису избори“.

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести