Козарев: Обуздати кампању спречавања расељених да се врате на КиМ

БЕОГРАД: Срби на Косову и Метохији суочавају се са очигледно организованим настојањима екстремиста да се повратак расељених што је могуће више отежа или спречи, а таква пракса је најприсутнија у Метохији, где је српски народ био принуђен на најмасовније исељавање, изјавио је данас заменик директора Канцеларије за КиМ Душан Козарев.
Dušan Kozarev, KiM Foto Tanjug/ Video
Фото: Tanjug

И најновије вандализовање повратничке куће у околини Истока, где су овакви напади, нажалост, постали готово свакодневни, потврда је неспособности или изостанка жеље Приштине да створи услове за суживот на Косову и Метохији, навео је Козарев.

Он је у саопштењу нагласио да је и међународна заједница, као одговорна страна на Косову и Метохији, дужна је да коначно уложи озбиљније напоре како би се обуздала брутална кампања спречавања расељених да се врате на своја огњишта.

Ћутање и одсуство одлучне реакције значи мирење са последицама трагичног етничког чишћења и подршку шовинистичким политичким концептима којима не сме бити места у Европској унији или било којем другом делу савремене Европе, рекао је заменик директора Канцеларије за КиМ Душан Козарев.

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести