Кркобабић: Влада ће учинити све за развој југа Србије

ВРАЊЕ: Министар задужен за регионални развој Милан Кркобабић изјавио је данас приликом посете Врању да ће Влада Србије у наредне три године, учинити све како би допринела развоју југа Србије, док ће окосница такве политике бити унапређење задругарства и профилисање предузећа који ће бити носиоци регионалног развоја.

Он је изјавио да стање у задругама није сјајно, да је започета афирмација задругарства у циљу оздрављења постојећих задруга и формирања нових, али да ће инсистирати и радити на томе да на подручју Пчињског управног округа, до Нове године, буде основана најмање једна нова задруга и ревитализована једна постојећа.

Он је оценио и да без постојећих носећих фирми прича о развоју малих и средњих предузећа представља популизам.

Кркобабић је данас одржао састанак у Врању, где је отишао у обилазак Пчињског округа у оквиру наставка реализације усвојеног програма финансијске подршке спровођењу мера равномерног регионалног развоја Србије, наводи се у саопштењу из Кркобабићевог кабинета.

Кркобабић је такође одржао састанак са градоначелником Врања, представницима општина Босилеград, Бујановац, Владичин Хан, Врањска Бања, Прешево, Трговиште и Сурдулица, којем су присуствовали и представници општинских служби задужених за пољопривреду, окружни задружни савез, као и директори задруга из Пчињског округа.

Допринос састанку својим активним учешћем дали су и Никола Михаиловић, председник Задружног савеза Србије и Ристо Костов, члан Одбора за село САНУ, наведено је у саопштењу.

Кркобабић је нагласио да ће Влада Србије моћи да да „ветар у леђа" задругама само уколико представници општина и градова пређу са речи на дела и активно се укључе у оживљавање задруга.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести