Кубуровић: Скандалозно што УНМИК преузма улогу државе

БЕОГРАД: Министарка правде Нела Кубуровић изјавила је данас да је скандалозно то што УНМИК преузима улогу државе и улаже приговор Интерполу против потерница које је расписала Република Србија против Рамуша Харадинаја и још 17 особа и истакла да одлуке спрских правосудних органа не може нико да укида, па ни Генерални секретаријат Интерпола.
kuburovic, tanjug zzestic
Фото: Нела Кубуровић, фото: Танјуг (З. Жестић)

Реагујући на одлуку Комисије за контролу међународних потерница у Лиону која је усвојила приговор УНМИК-а и одлучила да Интерпол више неће третирати поменуте потернице, Кубуровић је у изјави за Тањуг подсетила да су оне на снази још од 2004. године.

"Поставља се питање да ли уопште УНМИК може да се позива на Резолуцију коју је усвојила Генерална скупштина Интерпола 2010. године, имајући у виду да су потернице за Харадинајем и осталима расписане још 2004. године", рекла је Кубуровић и додала да је спорно што се након 13 година преиспитују потернице које су све време биле на снази (и код Интерпола).

Министарка правде је истакла да одлуке српских правосудних органа не може нико да укида па ни Генерални секретаријат Интерпола, будући да је потерница расписана 2004. године по наредби Одељења за ратне злочине Вишег суда у Београду.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести