Курти: Пронаћи одговорне за убиство Оливера Ивановића

ПРИШТИНА: Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти изјавио је данас поводом пете годишњице убиства лидера Грађанске иницијативе “Слобода, демократија, правда” Оливера Ивановића да је атентат на њега утицао на цело друштво, оценивши да је потребна посвећеност, како је рекао, ''свих релеватних институција'' да пронађу и осуде одговорне за убиство Ивановића.
Aljbin Kurti  Foto: Tanjug/video
Фото: Аљбин Курти Фото: Танјуг/видео

Курти је у видео поруци објављеној на Фејсбук профилу владе привремених приштинских институција изнео и тврдњу да је убиством Ивановића ''убијен и политички плурализам међу Србима''.

''Оливер Ивановић је био особа која је била посвећена борби за своју заједницу и свој град. Чинио је то тако што је био отворен, искрен, увек оштар по питањима од значаја, али се исто тако односио са поштовањем, чак и према онима са којима се није слагао“, рекао је Курти.

Он је указао да сви који су починили злочине на тзв. Косову морају да буду приведени правди и изразио жаљење што су наручиоци и починиоци убиства још увек на слободи.

Курти је оценио да је потребна посвећеност свих релеватних институција да пронађу и осуде одговорне за убиство Ивановића и изразио жељу ''да сећање на њега живи, као на човека који је радио за одрживу будућност и мултиетничко Косово''.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести