Лавров: Русија забринута због одлуке суда о Харадинају

МОСКВА: Ослобађање бившег лидера ОВК Рамуша Харадинаја у Француској представља исполитизовану одлуку и сведочи о двоструким стандардима Париза, изјавио је данас шеф руске дипломатије Сергеј Лавров у разговору са српским премијером Александром Вучићем, саопштило је Министарство спољних послова Русије.
sergej lavrov tanjug ap photo pavel golovkin
Фото: Tanjug/AP Photo/Pavel Golovkin

У саопштењу се наводи да су Лавров и Вучић разговарали телефоном на иницијативу српске стране."Лавров је нагласио да Русија дели дубоку забринутост Србије у вези са јасно исполитизованом одлуком француског суда, који је 27. априла објавио да пушта из притвора злогласног вођу косовских екстремиста Рамуша Харадинаја, чиме је игнорисан захтев Београда упућен преко Интерпола", каже се у саопштењу објављеном на сајту Министарства спољних послова Русије.

Москва, како се додаје, верује да сви косовски политичари умешани у ратне злочине морају да добију заслужену казну, без обзира на позиције на којима се налазе, додаје се у саопштењу. 

Двоструки стандарди Париза показују политику попуштања пред косовском агресивном политиком реализације пројекта "Велике Албаније" који би могао да уништи крхку стабилност и представља рецидив крвавог конфликта на Балкану, наводи МСП Русије.

У саопштењу се каже да су Вучић и Лавров разговарали и о билатералној сарадњи и потврдили одлучност да јачају стратешко партнерство Москве и Београда.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести