ЛДП: Патриотизам је борба за другачију Србију

БЕОГРАД: Либерално демократска партија оценила је данас да предизборни скуп који су за локалне изборе у Мионици одржали СРС и СПС личи на "призивање повратка политике деведесетих", а да одговор на то мора бити груписање проевропске опозиције која би у јавности заступала храбре политичке ставове.

ЛДП сматра да патриотизам представља борба за другачију Србију која ће гарановати мир себи и својим суседима, решавање проблема Косова, улазак Србије у НАТО..., модернизацију земље, а да нас свака друга политика оставља "зацементиране у деведесетим годинама", осуђене на лутање на периферији Европе.

"Јасно је да у 2018. години морамо решити проблеме са Приштином, што подразумева споразум којим обе стране признају реалност која постоји. То ће отворити простор за конкретнију европску политику и могућност да са Бошњацима и Хрватима трагамо за решењем које ће учинити Босну и Херцеговину функционалном државом, за шта имамо посебну одговорност и обавезу", указује ЛДП у саопштењу.

Та странка наводи и да је потребна релаксација односа унутар друштва, пошто су видљиве "катастрофалне последице убрзане поларизације и ровова у којима се себично налазе и власт и делови опозиције, без посебног осећаја за стварност". 

"Релативизацијом ратне политике са краја прошлог века и рехабилитацијом ратних злочинаца, која траје месецима, направљен је политички оквир у којем се данас налазе и Шешељ и Дачић и сви они који за циљ имају оснаживање националистичких и екстремистичких снага", сматра ЛДП. На локалним изборима у општини Мионица, 24. децембра, на заједничкој листи наступиће СПС, СРС и ЈС, а лидери тих странака, Ивица Дачић, Драган Марковић Палма и Војислав Шешељ одржали су јуче предизборни скуп ове коалиције.

"Можда се понекад нисмо слагали, али једно је сигурно - никада нисмо били издајници", рекао је Дачић истичући шта је повезало две странке власти и једне опозиционе за заједнички наступ на локалним изборима.

EUR/RSD 117.1119
Најновије вести