ЛДП: Сменити Вукосављевића

БЕОГРАД:  Либерално-демократска партија (ЛДП) данас је у саопштењу изнела захтев за смену министра културе и информисања Владана Вукосављевића јер сматра да Вуксављевић поступа недопустиво и тражи да се о томе изјасни скупштински Одбор за културу и информисање.
ldp  Foto: LDP
Фото: ЛДП

Именовање Александра Гајовића за државног секретара у том министарству и оштре реакције свих медијских удружења, довољан су разлог за овакав захтев, наводи ЛДП.

У саопштењу се тврди да је Вукосављевић угрозио функционисање институција културе кроз низ поступака "којима је урушио њихову самосталност и зауставио процес јачања капацитета и развоја".

ЛДП каже да је јавна расправа о Предлогу стратегије развоја културе Републике Србије 2017-2027. спроведена без актера независне културне сцене, представника културне индустрије и других важних представника наше културне јавности.

У области медија, Вукосављевић је само заоштрио односе међу актерима на медијској сцени и тиме зауставио регулисање правног оквира и сва друга питања од значаја за поштовање медијских слобода и кључних  демократских вредности, оценио је ЛДП.

 

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести