ЛЕКОВЕ ИЗНОСИЛИ У ЏАКОВИМА Косовска полиција упала у апотеке у Митровици и Звечану! Скидали с рафова СВЕ што су могли

Службеници косовске полиције и царине одузели су у двема апотекама у Звечану и Косовској Митровици већу количину лекова и других медикамената у вредности од неколико хиљада евра.
Kosovska Mitrovica/F. Bakic
Фото: Ф. Бакић/Косовска Митровица

У одвојеним акцијама службеници полиције и царине задржали су се око три сата у апотекама, потврдили су РТС-у очевици.

Како наводе, из приватне апотеке “Ореол“ у Митровици изнели су најмање десет џакова лекова.

Скидали су са рафова све што су могли, кажу очевици.

Заплењена роба однета је на царински терминал у јужни део Косовске Митровице.

Из полиције су потврдили да су из царине тражили њихову асистенцију приликом провере апотека, како би се утврдило да ли се у њима продају лекови без папира и порекла.

Канцеларија за КиМ: Курти ствара неподношљиве услове живота за Србе

Поводом данашњег упада у апотеке, Канцеларија за КиМ је саопштила да се тиме онемогућава ионако отежан приступ лековима, као и њихово снабдевање на северу покрајине. Истичу да је то проблем који погађа све категорије становништва.

Ово је још један показатељ да уместо деескалације, Курти свакодневно повлачи нове ескалаторне потезе на северу КиМ, посебно како би живот Србима учинио немогућим и тако их натерао да напусте своја вековна огњишта, наводи се у саопштењу.

Додаје се да након изазивања хуманитарне катастрофе укидањем динара и динарског платног промета на Косову и Метохији, Курти сада српски народ на северу КиМ жели да остави и без неопходних лекова и тиме створи неподношљиве услове живота српском народу, што је чинио и претходне две године, бранећи болницама да се снабдеју лековима.

Српска листа: Приштина ускраћује права на лечење

Српска листа саопштила је да је режим из Приштине, упадом у апотеке на северу КиМ ускратио лекове деци, старима и свима онима којима су потребни медикаменти, наставио политику ускраћивања права на лечење, као и свих осталих права за Србе на КиМ.

Дневник/РТС

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести