Лончар са делегацијом Светске банке о унапређењу система 

БЕОГРАД: Министар здравла у Златибор Лончар састао се данас са представницима Светске банке у Србији, др Аном Холт, специјалистом за здравство у циљу наставка сарадње и заједничких активности на реформи и унапређењу здравственог система наше земље.
1
Фото: Tanjug

Тема састанка било је додатно финансирање пројекта „Други пројекат развоја здравства Србије“ у оквиру којег ће бити набављена и дијагностичка опрема за здравствене установе широм земље.

Набавком дијагностичке опреме кроз партнерство са Светском банком, нових уређаја за магнетну резонанцу, ЦТ скенера и апарата за ултразвучну дијагностику, биће испуњени највиши међународни стандарди у погледу броја апарата и опреме по становнику, у области радиотерапије у Србији.

Како је саопштило Министарство здравља, то је од изузетног значаја за благовремено и ефикасно управљање малигним болестима. 

Такође, предвиђено је и додатно побољшање националне покривености радиотерапијских услуга кроз набавку два линеарна акцелератора и 1 ЦТ симулатора за Институт за онкологију Војводине.

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести