ЛСВ тражи да Скупштина Србије уради исто што и црногорска

НОВИ САД: Лига социјалдемократа Војводине затражила је данас да посланици Народне скупштине Републике Србије усвоје декларацију о Сребреници "коју су изгласале њихове колеге из Црне Горе".
lsv
Фото: LSV

Та странка у саопштењу наводи да је Међународни суд за ратне злочине у Хагу основан резолуцијом Савета безбедности Уједињених нација, па би посланици тако показали да Србија "поштује Уједињене нације и припада цивилизованом свету".

ЛСВ, такође, осудује захтев министра унутрашњих послова Александра Вулина да се посланицима Скупштине Црне Горе, који су гласали за Резолуцију о Сребреници, забрани улазак у Србију.

Како се додаје у саопштењу које је потписао лидер ЛСВ Ненад Чанак, Вулин потпирује националистичке ватре у целом региону - "један дан је то Хрватска, други дан Босна и Херцеговина, а данас је на реду Црна Гора".

ДСС тражи искључење ЛСВ из новосадске власти

Новосадски одбор Демократске странке Србије (ДСС) затражио је данас од Српске напредне странке (СНС) да из градске власти у Новом Саду искључи Лигу социјалдемократа Војводине (ЛСВ) због захтева те странке да Скупштина Србије усвоји декларацију о Сребреници, као што су то, како је саопштила, "урадиле колеге из Црне Горе”.

"Усвајање резолуције у црногорској Скупштини о непостојећем геноциду је срамота за Црну Гору и тај акт је наишао на званичну осуду у Републици Србији и у целом српском народу", оценио је ДСС.

Та странка истиче да "захтев из ЛСВ не сме остати без одговора" и да се "напредњаци већ једном морају одредити према антидржавној политици свог коалиционог партнера".

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести