ЛСВ тражи обештећење од продаје НИС

НОВИ САД:  Лига социјалдемократа Војводине позивала је данас Покрајинску владу и парламент да, како наводе, прекину ћутање и од својих страначких и коалиционих партнера у републичкој влади затраже изјашњење у вези са Информацијом о потреби обештећења Војводине по основу улагања грађана у изградњу Нафтагаса и других делова НИС-а на њеној територији.
LSV logo
Фото: Dnevnik.rs

У саопштењу ЛСВ подсећа се да је ту информацију, са закључцима Скупштина АП Војводине усвојила је 28. октобра 2014. године и дан касније упутила како Покрајинској влади, тако и Влади Србије.

Наводи се и да се у том закључку налази захтев да се на АП Војводина и локалне самоуправе на територији Војводине бестеретно пренесе 55 одсто одсто акцијског капитала Србије у НИС а.д. као обештећење за улагања која су грађани Војводине уложили у изградњу Нафтагаса и других делова НИС-а.

Војвођански Нафтагас изграђен трудом и кредитима генерација грађанки и грађана Војводине. Зато је логично је да Војводина буде обештећена тако што ће јој припасти део дивиденди, наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести