ЛСВ за јаснију политику европских интеграција

НОВИ САД: Лига социјалдемократа Војводине сматра да би последњи подаци истраживања, према којима би 41 одсто грађана гласало за прикључење улазак у ЕУ, морали да буду сигнал да Србија треба да води јаснију политику интеграција.
LSV logo
Фото: Dnevnik.rs

"Политика неодлучности, изостанка стварног консензуса и сталног кретања ''''корак напред, корак назад" све нас више удаљава од пуноправног чланства у ЕУ", оцењује ЛСВ у саопштењу наводећи да је истраживање спровео Европски покрет, заједно са Факултетом политичких наука, уз покровитељство делегације ЕУ у Београду.

ЛСВ улазак у Европску унију види као једини могући пут Србије ка изградњи уређеног грађанског друштва и напомиње да је заједничка европска будућност Балкана гарант мира и добрих односа у региону. 

ЛСВ сматра да су "присутна лутања" у унутрашњој и спољној политици, додајући и да Европски парламент указује на слабе тачке Србије као што су владавина права, неусклађеност спољне политике са ЕУ, финасирање надлежности Војводине...

ЛСВ подсећа и да је ЕУ у последњих 15 година Србији донирала више од 3 милијарде евра, а да су тим средствима спроведени многи пројекти из области развоја енергетике, пољопривреде, заштитет животне средине...

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести