МАЂАРСКА ПРОТИВ УВОЂЕЊА САНКЦИЈА СРБИЈИ „Тако се не решава криза”

ТИРАНА: Мађарски министар спољних послова Петер Сијарто изјавио је данас да се његова земља противи увођењу санкција Србији и истакао да санкције не доприносе решавању кризе.
Peter Sijarto/Tanjug/video
Фото: Танјуг/видео

"Ми се обично противимо санкцијама, јер ако погледате уназад, нећете наћи ниједан режим санкција који је успео. Увођење санкција не штети само онима против којих се уводе санкције, већ и онима који их уводе. Тако је и са санкцијама Русији. Оне су штетније за нас, него за Русе, па зашто да уводимо санкције земљи која игра кључну улогу у читавом региону", рекао је Сијарто за албански јавни сервис РТСХ.

Он је поручио да без стабилне Србије, нема ни стабилног Западног Балкана и позвао да се, уместо увођења санкције, поново покрене дијалог.

Истакао је да Мађарска сматра да треба водити дијалог са лидерима Западног Балкана.

"Мислим да је напредак који су остварили премијер Рама и председник (Александар) Вучић кроз свој однос, био импресиван и надам се да ће оба лидера и обе земље даље градити чврсто пријатељство Србије и Албаније. Ово снажно пријатељство могло би да послужи као добра основа за даљи развој Западног Балкана", рекао је шеф мађарске дипломатије.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести