Михајловић: Држава уложила 14 млрд. динара у путеве у Шапцу

БЕОГРАД: Држава је у претходне четири године уложила 14 милијарди динара у локалне и регионалне путеве на територији Шапца, изјавила је потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović Foto: Tanjug/video
Фото: Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић Фото: Танјуг/видео

Док Небојша Зеленовић дели Шапчане на грађане првог и другог реда, ми стварамо услове за бољи живот, рекла је Михајловић, која је чланица Председништва СНС и позвала грађане Шапца да 21. јуна, када буду одлучивали ко ће водити њихов град, размишљају о својој будућности.

Држава и те како улаже у Шабац и Мачвански округ и то грађани виде. У претходне четири године уложили смо 14 милијарди динара у локалне и регионалне путеве, да не говорим о изградњи брзе саобраћајнице и аутопута Рума-Шабац-Лозница, инвестицији вредној пола милијарде евра у дужини од 77 километара, рекла је Михајловић, саопштило је министарство.

Она је, гостујући синоћ у емисији шабачке ТВ Ас, истакла да је недопустиво да се грађани деле на оне првог и другог реда због тога за кога гласају и да Влада Србије улаже у сваки део наше земље.

За нас нема великог и малог пута. Овом крају фале добри путеви јер су сваком инвеститору пут и железница од пресудног значаја. Из новог инвестиционог плана 340 км путева ће се радити у Мачванском округу, пре свега рехабилитација путева. Да бисмо привукли нове инвестиције важно је да наставимо да улажемо у инфраструктуру, јер то значи боље услове за живот за све наше грађане и грађанке, рекла је Михајловић.

Додаје и да је инфраструктура због неких претходних министара служила за подсмех, али да стотине километара изграђених и реконструисаних путева говоре у прилог томе да је све што је обећано и урађено.

Србија данас има стабилан буџет и може да гарантује милијарде евра вредне пројекте. Радимо нових 500 км аутопутева, јер је за нас од изузетног значаја повезивање са регионом, али и унутар земље. Ми данас имамо и три међународна аеродрома, међу њима и најбрже растући ''Никола Тесла'', улажемо стотине милиона евра у водни саобраћај, грађевинарство ниједног тренутка није стало, поручила је Михајловић.

Јер наш циљ је да грађани остану да живе у својој земљи, да свима омогућимо услове за бољи и квалитетнији живот, додала је министарка.

Моја порука грађанима и грађанкама Шапца је да могу да живе много боље него сада. Држава је и претходних година помагала Шабац, наставићемо то да чинимо јер нам је важно да створимо услове да сви живе боље и квалитетније. Зато позивам људе у Шапцу да 21. јуна, када буду одлучивали ко ће да води њихов град, размишљају о својој будућности, рекла је Михајловић.

Истиче да је недопустиво да садашњи градоначелник Шапца Зеленовић дели Шапчане на грађане првог и другог реда, кажњавајући их на тај начин због партије за коју гласају.

С једне стране имате одговорну државу која је окренута ка грађанима, али када дођемо овде онда чујемо приче да град неће да им асфалтира пут јер не гласају за Зеленовића. То није у реду. Одговорност мора да буде на првом месту. И ви видите да када се држава постави одговорно и искрено, када је све прегледно и свака информација доступна, онда јој грађани верују, казала је Зорана Михајловић.

Такође, додаје да је у Шапцу потпуно другачије.

Градоначелник говори једну ствар, а онда Државна ревизорска институција каже да он новац не троши транспарентно. То мора да се мења. Људи имају сва права и не смеју никада да буду подељени, рекла је она.

Михајловић је додала и да такозвана опозиција нема никакав план и програм да понуди грађанима, већ само аргументе против свега што су рад и бољи услови за живот.

Сведоци смо насиља које је недопустиво и које сви морамо да осудимо. Било да говоримо о упаду на телевизију са моторним тестерама, позивању на линч или пребијању народног посланика. Опозиција се није показала коректном ни у време кризе изазване корона вирусом, када би сви требало да будемо сложни, казала је Михајловић.

Наводи да грађани то виде и осећају и да је сигурна ће на изборима 21. јуна знати коме да дају глас - одговорној политици која се показала успешном и када је тешко, а не људима који позивају на насиље и немају шта да понуде, наведено је у саопштењу.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести