Михајловић: Приштина прво забранила штампу, храну, лекове, а сада и људе

БЕОГРАД: Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић оценила је данас да забрана уласка српским званичницима на територију Косова и Метохије показује потпуну неспремност Приштине да дијалогом решава проблеме између Срба и Албанаца и тиме допринесе већој стабилности у региону.
Zorana Mihajlovic/Tanjug
Фото: Tanjug

"Од Приштине смо видели до сада забране промета хране, лекова, штампе, сада су замислили да забрањују и кретање људи, у овом случају српских званичника. И шта су тим потезима постигли - само су произвели више нестабилности, раст неповерења и већи број младих људи који ће пожелети да своју будућност виде ван овог региона”, рекла је Михајловићева у саопштењу за јавност.

Она је оценила да је апсурдно да, док с једне стране, чине све да подигну баријере унутар региона, приштински политичари обилазе европске престонице тражећи визну либерализацију.

"Свима је јасно да је Приштина уводећи таксе кренула погрешним путем јер су забране и баријере супротне свему чему регион и ЕУ теже, јер не могу да произведу стабилност и развој, већ само стагнацију и сукобе. Зато је крајње време да после низа дестабилизујућих потеза Приштина почне да укида баријере које је увела и врати се дијалогу”, наводи Михајловићева.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести