Михајловић: Само пуно укључење српских органа води правди

БЕОГРАД:  Потпредседница Владе Зорана Михајловић поздравила је одлуку привремених органа у Приштини да са надлежним тужилаштвом Србије размењују информације о убиству Оливера Ивановића, али сматра да само пуно укључивање правосудних органа Србије у истрагу гарантује да ће убице и налогодавци тог "терористичког акта" бити откривени.
zorana mihajlovic
Фото: Tanjug (Dimitrije Goll)

"Очекујем да ЕУ, која је најодговорнија за дешавања на Косову, подржи овај захтев и омогући да наши правосудни органи у потпуности учествују у овој истрази", стоји у саопштењу потпредседнице Владе.

Она је оценила позитивном и одлуку Москве која захтева да се српски, али и међународни истражни органи у пуном капацитету укључе у истрагу о убиству Оливера Ивановића, у складу са Резолуцијом Савета безбедности УН 1244.

“Ако је свима интерес да се убице Оливера Ивановића пронађу што пре и изведу пред лице правде, а за Србију је то приоритет, онда не постоји разлог да у истрагу не буду укључени истражни и правосудни органи Србије", рекла је Михајловић и оценила да би свака друга одлука значила да Приштина, али и међународна заједница која се налази на Косову, нису искрене у проналажењу починилаца овог злочина.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести