МИЛАН ЂУРИЋ ГОДИНУ ДАНА НА ЧЕЛУ НОВОГ САДА: Остварујемо снове, развијамо наш град

- Свако има свој омиљени град. Мој је, без размишљања и без било какве дилеме, уједно и омиљени, и родни, и најлепши град на свету, Нови Сад. Сваког дана се будим са жељом да напредује још више, да буде још боље место за живот свих нас- истакао је на својој Инстаграм страници градоначелник Новог Сада Милан Ђурић.
milan djuric
Фото: Grad Novi Sad

„Чврсто сам решен да не смемо да станемо, да не смемо да пропустимо ни једну шансу која ће допринети даљем развоју нашег града. И тако већ више од 11 година, од када имам ту ретку привилегију да радим за свој град, најпре као део тима мог пријатеља и колеге Милоша Вучевића. И овог 26. октобра, годину дана након што сам изабран за градоначелника Новог Сада, желим само једно да поновим - ништа нас неће поколебати да остварујемо снове наших предака“, каже Ђурић.

Од преузимања дужности првог човека града, Ђурић је наставио континуирану политику свог претходника у даљем развоју Новог Сада. Обновљена је путна инфраструктура најважнијих градских саобраћајница. Нису заостали ни радови у приградским насељима те су Боцке добиле 17 асфалтираних улица са урађеном канализационом и водоводном мрежом, а најдужа улица у Ченеју асфалтирана је и мештани су добили нову канализациону мрежу.

Фото: Дневник/С. Шушњевић/Центар града

Ђурић додаје да је Нови Сад данас понос свих нас.

„Он је наш одраз у огледалу. Град који гради три нова моста, брзу пругу, нови ауто- пут, вртиће, школе, амбуланте, фабрике.. Град који незаустављиво расте, развија се и остварује историјске резултате у свим сегментима живота. Град који негује наслеђе својих предака, враћа сјај старом новосадском Алмашком крају, али и Спенсу. Град који даје шансу младима и гради мрежу културних станица.. Наш Нови Сад - носилац дупле европске круне! Идемо даље! Нема стајања“, поручио је Ђурић.


Три моста

- Данас је наш Нови Сад једно од највећих градилишта у овом делу Европе. У нашем граду граде се два моста, један у продужетку Булевар Европе, један у оквиру Фрушкогорског коридора. Очекујемо ускоро и да почне реализација једног градског пројекта, са туристичким великим потенцијалом, а то је изградња пешачко – бициклистичког моста на стубовима некадашњег моста Феранца Јозефа- истиче Ђурић.

Фото: Дневник/Радивој Хаџић


- Стабилност јавних финансија нам дозвољава да пружамо грађанима бројне програме подршке и субвенција. Нови Сад је пионир у многим давањима и у односу на укупан буџет имамо изузетно висок проценат издвајања средстава за помоћ социјално угроженим, за мере пронаталитетне политике, за субвенције за самозапошљавање, подршке спорту, култури, здравству, образовању ... Од 2020. године родитељи су ослобођени плаћања државног вртића, имамо субвенције за приватне вртиће. Поред тога, новосадски ђаци прваци добијају бесплатне уџбенике. Градимо вртиће, школе и обнављамо зелени фонд града. Град издваја за подршку пензионера са најнижим примањима, женама предузетницама, граде се станови у јавној својини са могућношћу стицања својине корисника по непрофитним условима, трудимо се да решимо стамбени проблем вишечланим породицама са ниским просечним примањима- навео је Ђурић за „Дневник”.

- Наставио сам  политику мог претходника Милоша Вучевића, са којим се град Нови Сад, претходних десет година развијао невероватном брзином. И то је политика успешног вођења града. Ту смо за наше суграђане, и сви имамо један заједнички циљ да се наш Нови Сад развија и напредује у сваком погледу.                              

С. Аничић Илић

Фабрике

За последњих 11 година у нашем граду седиште нових производних погона отворило је много светских имена и препознало нашу државу и наш град на инвестиционој мапи света, попут Континентала, Леар, Аптив, Barry Callebaut, БМТС, Нидек, а имамо у најави и нове инвестиције. Наравно велико учешће у развоју привредне активности чини и домаћа привреда коју у овом политичком и економском амбијенту прати континуирани раст и развој. Појачана привредна активност у нашем граду, бележи континуирани раст почев од 2012. године па до данас, а допринела  је отварању нових радних места, односно повећању запослености, што је последично довело и до повећања укупних прихода града, пре свега када је у питању порез од зарада.

 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести