Милан Остојић Сандокан поднео тужбу против Зеленовића

После бројних увреда и више пута јавно изречених оптужби Небојше Зеленовића на рачун Милана Остојића званог Сандокан, Остојић је одлучио да правду потражи на суду.
zelenovic01-tanjug-dragan-kujundzic
Фото: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Како сазнаје портал Србија данас, Остојић је ангажовао адвоката и против Зеленовића поднео тужбу ради накнаде нематеријалне штете.

Подсећамо, Зеленовић је недавно Остојића назвао шефом мафије, тешким разбојником и оптужио га за низ тешких кривичних дела не износећи за то никакве аргументе ни доказе. Управо зато, Остојић тражи одштету, јер, како наводи његов адвокат, он никад није осуђиван за организовање било какве криминалне групе, па ни неке фиктивне "Шабачке" о којој говори Зеленовић.

Такође, Милан Остојић никада није осуђен за петоструко убиство као што је тврдио Зеленовић, нити за пљачке и трговину дрогом, а највећа од свих лажи је да је икада осуђен на казну затвора од 20 година. Да је реч о потпуним измишљотинама Небојше Зеленовића није тешко проверити, јер надлежни органи службеним путем могу прибавити извод из казнене евиденције одговарајућег одсека полицијске управе Шабац.

Уместо да своје наводе поткрепи било каквим доказом, Зеленовић је произвољним, исконструисаним и неистинитим изјавама јасно покушао да дискредитује Остојића , који иначе такође живи у Шапцу и годинама издржава многобројну породицу искључиво својим радом, наводе извори блиски адвокату.

Како сазнајемо, Милан Остојић већ дуже време ћутке је подносио Зеленовићеве увреде, али је као отац четворо малолетне деце, због њих одлучио да се за правду и част своје породице избори пред правосудним органима државе Србије. У највишем правном акту државе, Уставу Републике Србије, између осталог, стоји и да је људско достојанство неприкосновено и да су сви дужни да га пошtују и штите. То би, свакако, требало да зна и Небојша Зеленовић, дипломирани правник по струци.

(Србија данас)

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести