Милановић: Ако треба одвешћу ја Вучића у Јасеновац

РИЈЕКА: Хрватски председник Зоран Милановић коментарисао је данас први пут намеру председника Србије Александра Вучића да посети Јасеновац и изјаву да од тога неће одустати и констатовао да је реч о првом српском председнику који је то тражио.
h
Фото: Youtube Printscreen

"Што се тиче одласка (Вучића) у Јасеновац, на крају ћу га ја тамо одвести за руку ако не буде ишло друкчије", рекао је Милановић новинарима у Ријеци.

Ипак, сматра да је председник Србије ту посету требало да најави службено, а не преко посредника.

Милановић притом није коментарисао да је Вучић претходно два пута службено тражио од хрватске владе да му омогући посету Спомен подручју у Јасеновцу.

"Он је први српски председник који је то тражио. Вучић у последње време видим да балансира своје изјаве па и око тог мита да је у Јасенову страдало 700.000 људи, па није ни близу. Шта 90.000 људи није доста? Ако желиш конкретан суседски однос, па дај допринеси томе", рекао је Милановић, пренела је Хина.

Замера што се у Србији говори да је хрватска власт усташка, мада не спори да усташа има у Хрватској, али, како каже, мање него четника у Србији.

"Пазите, говорити да је хрватска власт усташка. Па баш није. Усташа има јако мало у Хрватској, али четника у Србији колико хоћеш", рекао је Милановић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести