Милићевић и Зобеница обишли „Mokrin house“ у Мокрину

МОКРИН: Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић, заједно са потпредседником Скупштине АП Војводине Дамиром Зобеницом, обишао је данас „Mokrin house“ у Мокрину, који је Привредна комора Војводине наградила највишим признањем „Капијом успеха“ за јединствен туристички производ на домаћем тржишту.
v
Фото: vojvodina.gov.rs

Пројекат „Mokrin house“ („Mokrin House coworking &coliving prostor“), покренула је  компанија „Terra Panonica“ с идејом да се ревитализује село у којем се налази, користећи нове трендове и технологије.

„Mokrin house“  је протеклих година израстао у бренд који је препознат не само код нас и у региону, већ и на глобалном тржишту, као место у које долазе млади људи из целог света и где проводе од неколико дана до неколико месеци радећи на својим пројектима. У „Mokrin house“ је у 2017. години боравило више од 400 „дигиталних номада“, како ова категорија људи себе назива, јер истовремено раде користећи предности телекомуникационих технологија и смештај који је прилагођен њиховим потребама, као што је кућа у Мокрину.

Потпредседник Милићевић је, након састанка са руководством и обиласка објеката у оквиру „Mokrin house“, нагласио да није случајно што је овај јединствени објекат у Србији и овом делу Европе, добитник награде „Капија успеха“, јер нуди потпуно  ново схватање бизниса, пословања, економије.

„Ово је пример бављења бизнисом у 21. веку, спој нових технологија, пружања услуга, туризма, креативних индустрија у ширем смислу речи, спој модерног и традиционалног и, видели смо, да заиста даје резултате“, рекао је потпредседник Милићевић. 

Он  је додао да је „Mokrin house“ пример добре праксе да је у Србији могуће направити нешто што је светског квалитета, пројекат који мало место Мокрин, Кикинду, Војводину и Србију, на карти Европе па и света, чини препознатљивим.  

„Србија је на добром путу. Економским реформама у претходних неколико година се постижу веома значајни резултати, којима Покрајинска влада даје свој допринос“, навео је Милићевић  и додао да су предузетници и људи од иницијативе искористили тај „добар ветар“, те да су резултати видљиви на примеру „Mokrin house“. 

Милићевић је навео да је подршка пројектима попут „Mokrin house“ део руралне политике, јер се на овај начин привреда и пословање враћају у села, али и обогаћује друштвени живот у малим срединама. 

Фото: vojvodina.gov.rs

Извршни директор „Mokrin house“ Иван Бркљач изразио је задовољство што је након добијања награде Привредне коморе делегација Покрајинске владе и Скупштине Војводине посетила „Mokrin house“. Он је изразио уверење да је данашња посета почетак сарадње посебно у реализацји пројеката развоја руралних средина, који ће бити на корист грађанима Мокрина али и других места у Војводини и Србији. 

Обиласку је присуствовао и председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести