МИЛОРАД ДОДИК: Срби у Сарајеву не могу слободно да се крећу

БАЊАЛУКА: Председник Републике Српске Милорад Додик поручио је данас да ће у наредним данима бити предузете све потребне активности на заштити представника Српске у институцијама БиХ.
milorad dodik YT
Фото: Youtube/ RTS

"Срамни напад на заменика министра одбране Александра Гогановића је резултат антисрпске политике коју воде представници политичких муслимана уз пуну подршку дела међународне заједнице. Осим неколико изнуђених изјава, до сада нисмо чули ниједну изјаву у којој се недвосмислено осуђује насиље над Србима, док су истим гласом говорили о свему што је против Српске", написао је Додик на друштвеној мрежи Икс.

Указао је да Срби у Сарајеву не могу слободно да се крећу и да је то јасно и из јучерашњег напада на Гогановића.

"Представници Српске не могу се осећати безбедно тамо где неко у 2024. години виче: 'Убиј Србина'. Та мржња превазилази све границе здравог разума. Данима шире разне неистине о 9. јануару, о Републици Српској, све амбасаде реагују, представници разних институција, а на овакве ствари ћуте", навео је Додик.

Не би, истиче, изненадило и да кажу - "сам је крив што је ишао пред Суд". "То је та логика, нису криви они који врше насиље, него, ето, изазивамо ваљда што се тамо уопште појављујемо, што дишемо, постојимо. Треба јасно рећи чијих руку је то дело и да су прсти међународне заједнице уплетени у сваку ову поруку, јер је она својим порукама и интервенцијама највише допринела да мржња према Србима расте", навео је Додик.

EUR/RSD 117.1277
Најновије вести