Милош Јовановић: Промене доносе само нови људи

БЕОГРАД: Члан Председништва Покрета "Метла 2020" Милош Јовановић изјавио је да нико у том новооснованом покрету није Калимеро па да кука на изборне услове, већ је ту да се бори за укидање партијске државе и за промену власти Српске напредне странке.
milos jovanovic dss fonet
Фото: FoNet

Јовановић је у интетвјуу за Новости истакао да је најважнија промена изборног закона, да би се убудуће људи бирали по имену и презимену, а не по партијским листама, што ће, према њему, довести до смањења корупције, страначког запошљавања и исисавања новца из буџета.

"Код нас постоји канцероген однос странака у односу медије и правосуђе, а промене тешко могу да изнесу људи који су садашњи или бивши министри“, оценио је лидер Демократске странке Србије.

Он је навео да је у ту странку ушло доста нових људи, попут историчара Милоша Ковића, писца Слободана Владушића, професора ФПН Синише Атлагића и првака Опере Народног позоришта Миодрага Јовановића.

„Са Покретом Метла 2020 то окупљање се наставило са  Новицом Антићем, Златом Ђерић, Иваном Матовићем и важно је наставити са окупљањем људи и организација који желе корените промене“, закључио је Јовановић.

 

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести