Министарство културе: 400 милиона за изградњу РТВ

БЕОГРАД: Влада републике Србије дала је сагласност да Министарство културе и информисања у циљу реализације пројекта „Изградња зграде Радио-телевизије Војводине“ пренесе средстава АП Војводини у износу од 400 милиона динара, рекао је министар културе и информисања Владан Вукосављевић након потписивања уговора о преносу средстава у између Министарства културе и информисања и АП Војводина.
vukosavljevic mirovic
Фото: Tanjug (Dragan Kujundžić)

Уговор су потписали Владан Вукосављевић и председник Покрајинске владе Игор Мировић. 

Након потписивања уговора у Министарству културе и информисања Вукосављевић је нагласио да су бомбардовању 1999. године порушена четири главна и пет помоћних објеката Радио - телевизије Војводине.

Од тог тренутка јавни сервис РТВ ради у веома отежаним условима и цела та ситуација отежава обављање основне функције јавног сервиса. Прича о реконструкцији и изградњи нових објеката траје веома дуго и коначно смо сада у фази када се питање фукционисања Јавног сервиса у Србији веома ефикасно решава, поручио је Вукосављевић.

Како је нагласио, цео пројекат изградње објеката на 17500 квадрата је подељен у четири фазе: 

Пројектовање, рашчићавање терена, изградња и пуштање у рад зграде која би у потпуности задовољила потребе јавног сервиса. Верујем да ће 400 милиона динара које је определило министарство културе и информисања уз једну значајну инвцестицију АП Војводине бити решен проблем изградње простора у којем би РТВ нормално функционисала. Надам се да ће у року од две године РТВ добити модерно, технички-технолошко опремљено здање, казао је министар. 

Фото: Tanjug (Dragan Kujundžić)

Мировић се захвалио министру Вукосављевићу и напоменуо да је АП Војводина припремила пројекат за изградњу објеката РТВ. 

Половином маја смо добило грађевинску дозволу. Припремили смо сва документа укључујући и данашњи уговор. Наша очекивања су су да до половине јула буде расписана јавна набавка и да потом почне рад на првој фази изградње РТВ. Са новом Владом Републике Србије разговараћемо о реализацији друге фазе изградње РТВ. Ово ње историјски важан пројекат у којем јасно показујемо да смо у стању да отклонимо последице свега што се догодило 1999. године. РТВ је веома значајна због емитовања програма на језицима мањина и изградња новог простора у којем ће функционисати јавни сервис значиће за читаву Србију, казао је Мировић. 

EUR/RSD 117.1153
Најновије вести