Мировић: До октобра завршен пут Опово-Дебељача

ОПОВО: Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је завршне радове на изградњи последње деонице локалног пута Опово–Дебељача истакавши том приликом да ће до краја октобра бити потпуно изграђен пут у дужини од 12,6 километара који представља најкраћу везу између Опова и Ковачице, за шта је Покрајинска влада укупно издвојила 778,6 милиона динара.
с
Фото: Покрајинска влада

Завршавамо овај посао желећи да развијемо општину Опово и овај део Баната. Преко Управе за капитална улагања Војводине приводимо крају овај важан пројекат, који је започела и проневерила претходна влада, казао је Мировић након обиласка радова.

Важност ове саобраћајнице, према Мировићевим речима, јесте и у томе што ће бити наслоњена на део ауто-пута Београд–Зрењанин, где ће радови почети у наредних шест до девет месеци.

Циљ нам је да привучемо инвеститоре у Опово, Ковачицу и Банат, казао је Мировић.

Он је данас обишао и локацију на којој ће бити изграђен објекат Предшколске установе „Бамби“ у Сефкерину, поручивши да је реч о значајном пројекту који ће обезбедити довољно места за упис све деце и за који је из покрајинског буџета издвојено 42 милиона динара.

На овај начин бринемо о нашим најмлађима, и очекујемо да током августа почну радови на изградњи вртића, нагласио је председник Мировић.

Насељено место Сефкерин до сада није имало вртић и новоизграђени објекат радиће у оквиру Предшколске установе „Бамби“ из Опова.

Ова два пројекта су од круцијалне важности за нашу општину. Наш буџет је изузетно мали, али ми континуирано добијамо подршку од Републичке и Покрајинске владе. Током ове године, само од Покрајине, преко конкурса смо добили више од 211 милиона динара, казао је председник Општине Опово Милош Марков.

Догађају су присуствовали и покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Огњен Бјелић и директор Управе за капитална улагања Војводине Недељко Ковачевић.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести