Мировић и Чепурин о интензивирању сарадње Русије и АП Војводине

НОВИ САД: Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас руског амбасадора Александра Чепурина са којим је разговарао о могућностима за интензивнију економску и међурегионалну сарадњу између Русије и АП Војводине, као и за оснаживање културне сарадње.
mirovic cepurin
Фото: влада војводине

Мировић је током састанка, коме је присуствовао и потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић, нагласио да су традиционални, братски и пријатељски односи Русије и Србије крунисани последњих година кроз сарадњу на практичном плану у бројним областима.  

„Та сарадња може додатно да се унапреди на регионалном нивоу, кроз споразуме о сарадњи између АП Војводине и Архангелске и Нижегородске области у Русији, који су у припреми, а то ће омогућити како интензивније повезивање на привредном плану, тако и размену културних посленика, успостављање сарадње у области науке, образовања, туризма“, рекао је Мировић.

Како се наводи, Мировић и Чепурин су се сагласили и да је у оснаживању укупно добрих односа између Руске Федерације, Србије и АП Војводине од посебног значаја јачање културне сарадње, као и сарадња на очувању заједничког историјског наслеђа.

"Мировић и Чепурин су се сагласили да је наша заједничка обавеза да сачувамо и обновимо споменике и обележја херојима Другог светског рата", наведено је у саопштењу након састанка.

Чепурин се, наводе, захвалио Мировићу на иницијативи да се обнови музеј у оквиру  Меморијалног комплекса "Батинска битка", који би требало да буде обновљен до 11. новембра, када се обележава годишњица битке код Батине.

Амбасадор Чепурин, у пратњи Мировића и Милићевића, посетио је данас Галерију Матице српске, као и Развојну агенцију Војводине, где су додатно представљени привредни потенцијали Војводине, као и могућности за повезивање српских и руских привредних комора и компанија. 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести