Мировић на представљању публикације Ризница укуса Војводине

НОВИ САД: Председник Покрајинске владе Игор Мировић учествовао је на панел-дискусији поводом представљања публикације „Ризница укуса Војводине“, истакавши да је у овомиздању сажето оно што АП Војводину чини аутентичном и привлачном.
m
Фото: vojvodina.gov.rs

Циљ издавања публикације је да се на једном месту обједињено представе гастрономска, културна и туристичка понуда АП Војводине.

Све што је стало у ову ризницу укуса заиста јесте упечатљива потврда једне изузетне традиције, коју су стварали векови и међусобно прожимање народа, што је формирало један специфичан начин живота, богатства, укуса и склада војвођанских различитости, казао је Мировић.

С обзиром на то да је туризам, додао је председник Мировић, једна од најперспективнијих привредних грана и наша велика развојна шанса, јер имамо шта да понудимо, ова публикација биће део укупне туристичке понуде АП Војводине.

Без јаке подршке Покрајинске владе туризам се у АП Војводини не би могао тако брзо развијати, казала је Наташа Павловић, директор Туристичке организације Војводине.

Фото: vojvodina.gov.rs

Желели смо да дамо допринос развоју културе, туризма и агрокултуре и свим специфичностима које су карактеристичне за АП Војводину, изјавио је Ђорђо Маркеђани, председник Извршног одбора ДДОР осигурања.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести