Мировић примио делегацију компаније „Shandong Hi-Speed Group“

Председник Покрајинске владе Игор Мировић разговарао је данас са делегацијом компаније „Shandong Hi-Speed Group“, коју је предводио извршни директор Менг Јан, о пројекту изградње ауто-пута Београд – Зрењанин – Нови Сад, који ће реализовати ова кинеска компанија, и могућностима за будућу сарадњу.
Покрајинска влада
Фото: Покрајинска влада

Мировић је у разговору истакао да Покрајинска влада ради на припреми пројектне документације за изградњу ауто-пута у дужини од 110 километара, те да очекује да ће у наредних неколико месеци почети радови на првој деоници – од Београда до Зрењанина.

„Овај пројекат је за нас од историјског значаја. Желимо да будемо партнери и да заједно радимо на овом важном послу, како бисмо што пре изградили овај ауто-пут који ће допринети даљем економском развоју целе наше земље“, казао је Мировић.

Менг Јан је похвалио досадашњу пуну подршку Покрајинске владе реализацији овог пројекта, оценивши да се захваљујући томе и доброј сарадњи председника Републике, Владе Србије и покрајинске администрације, стичу услови да радови на изградњи ауто-пута од Београда до Зрењанина почну у октобру.

На састанку је било речи и о могућностима заједничког рада на другим пројектима, пре свега у области путне инфраструктуре, као и за успостављање сарадње у пољопривреди, за шта је кинеска делегација, у име предузећа из области Шандонг која се тиме баве, овом приликом исказала посебно интересовање.

Председник Мировић је рекао да је успостављање сарадње у области пољопривреде од огромног значаја за Војводину, да су могућности бројне имајући у виду наше аграрне потенцијале, прехрамбене и научне институте, и да ће се Покрајинска влада одазвати иницијативи за конкретизовање сарадње.

„Радимо заједно на многим пољима, градимо путеве, отварамо фабрике и то је одраз правог пријатељства између Републике Србије и Народне Републике Кине“, казао је Мировић.

Састанку је присуствовао и покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Огњен Бјелић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести