Мировић: Рачунамо на пад прихода од 20 одсто после кризе

Имаћемо пад прихода после ове кризе, рачунамо да ће тај пад прихода бити можда већи од 20 одсто у односу на буџет, изјавио председник Покрајинске владе Игор Мировић
mirovic, Tanjug/Bojan Stekić
Фото: Танјуг/Бојан Стекић

НОВИ САД: Имаћемо пад прихода после ове кризе, рачунамо да ће тај пад прихода бити можда већи од 20 одсто у односу на буџет, изјавио је данас председник Покрајинске владе Игор Мировић, говорећи о покрајинском буџету и инвестицијама након што се криза са епидемијом заврши.

"Неке инвестиције ћемо морати да зауставимо, али ћемо гледати да одржимо што већи број инвестиција, да усмеримо што већа средства према привреди и кроз инвестиције и кроз подстицаје", рекао је Мировић на конференцији за новинаре.

Каже да ће АП Војводина "одржати кредитну линију коју намерава да употреби за изградњу Каменице 3".

"Задржаћемо ту кредитну линију, пре свега, јер најзначајнији део у односу на ту кредитну линију иде за изградњу Каменице 3, јер је то приротитет и у односу на ову актуелну ситуацију, али и иначе. То су средства која нису везана за текуће приходе буџета, која нису јефтина средства на балканском тржишту и логично је задужити се у наредних пет до шест година", рекао је Мировић.

Он је, говорећи о оправданости те кредитне линије, која подразумева и изградњу Каменице 3, нагласио да ће изградња тог објекта "помоћи да одговоримо на изазове у здравственом систему".

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести