Мировић: Учињен знатан напредак у побољшању положаја Рома

Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас директора Канцеларије за инклузију Рома АП Војводине Милоша Николића и покрајинску посланицу Јелену Јовановић, са којима је разговарао о унапређењу положаја и статуса ове националне мањине са акцентом на област образовања, запошљавања и социјалне политике.
1
Фото: покрајинска влада

Истакавши да је Покрајинска влада посвећена спровођењу своје декларисане политике у области права свих националних мањина, председник Мировић рекао је да направљен значајан помак у побољшању услова живота Рома у АП Војводини, те најавио да ће и у наредним годинама бити реализовани програми који имају за циљ инклузију Рома у друштво.

„Сузбијање дискриминације Рома и стварање услова за приступ остваривању људских и свих других права један је од наших најважнијих  задатака, на ком морамо заједно радити", нагласио је председник Мировић.

За остваривање суштинске равноправности Рома потребно је да се поред институционалне подршке и политичке воље оствари и одређени  степен друштвене солидарности, рекао је на састанку директор Канцеларије за инклузију Рома Милош Николић, захваливши се председнику Мировићу на подршци.

На састанку је било речи и о плановима и буџету Канцеларије за 2019. годину, као и о активностима у процесу уписа припадника те националне мањине у посебан бирачки списак кроз који, како је поручено, могу да остваре своја права. 

EUR/RSD 117.0839
Најновије вести