МИШЧЕВИЋ: СРБИЈА СПРЕМНА ЗА ОТВАРАЊЕ КЛАСТЕРА 3, радимо на томе

БЕОГРАД: Министарка за европске интеграције Тања Мишчевић представила је данас Извештај Владе Србије о преговорима о приступању Европској унији од јануара до јуна ове године и оценила да је уочен напредак у бројним областима и да је Србија спремна за отварање Кластера 3.
s
Фото: Youtube printscreen/ Radio-televizija Vojvodine

"Најконкрентије радимо на отварању Кластера 3. Србија је већ две и по године потпуно спремна да отвори Кластер 3 и то питање пратимо кроз разговоре са представницима држава чланица да се политички услови склопе", рекла је Мишчевић на седници скупштинског Одбора за европске интеграције и додала да се паралелно ради и на отварању кластера 2 и 5. Он је напоменула да је основни циљ Србије у претходном периоду био да покаже напредак у свим областима са посебним акцентом на владавини права.

Додала је да је оцена напретка могла да се види и у документу који шестомесечно објављује Европска комисија, а који је објављен у мају ове године. "Желим да акцентујем да је Европска комисија која је надлежна да процењује оцену напретка, констатовала напредак", рекла је Мишчевић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести