Мишел сутра с Вучићем о евроинтеграцијама,односима Србије и ЕУ

БРИСЕЛ: Председник Европског савета Шарл Мишел имаће сутра телефоном разговор са председником Србије Александром Вучићем, потврђено је Тан‌југу у Бриселу.
Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel  Foto: europa.eu
Фото: Председник Европског савета Шарл Мишел Фото: europa.eu

До разговора да највиша званичника ЕУ и Србије долази две недеље након састанка Савета за стабилизацију и придруживање Србије и ЕУ и разговора које је премијерка Ана Брнабић имала са председником Шарлом Мишелом у Бриселу.

У дипломатским изворима у Бриселу наводе да би овај разговор требало да послужи као размена мишљења два председника о напретку Србије на путу евроинтеграција, односима ЕУ и Србије, али и о општој безбедносној и енергетској ситуацији у региону и југоисточној Европи.

Србија је на састанку Савета за стаблизацију и придруживање са ЕУ похваљена због напретка у усклађивању своје спољне политике са заједничком европском спољном и безбедносном политиком, као и због напретка у реформама у области владавине права.

Уочи разговора Мишела и Вучића шеф дипломатије ЕУ Зжосеп Борељ је у САД разговарао са америчким званичницима о јачању енергетске сигурности како у ЕУ, тако и у Украјини и на Западном Балкану.

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести