„МЛАЂЕМ СИНУ МИХАЈЛУ ПОЛИЦАЈЦИ ПОЛОМИЛИ КЉУЧНУ КОСТ” Речи су мајке претучених младића (видео)

ГРАЧАНИЦА: Мајка двојице младића које је косовска полиција претукла у Грачаници, Андријана Мицић рекла је данас да не зна да ли је њеним синовима одређено полицијско задржавање у трајању од 48 сати, како су објавили поједини медији.
Kosovo online printskrin
Фото: Kosovo online printskrin

Она је навела, зна да је један њен син у болници у Грачаници, а други у Лапљем Селу али, како каже, полиција јој не дозвољава да их данас посети. Тврди да њена деца никога нису напала нити повредила.

“Деца никога нису повредила. Никог. Притом само је Михајло повређен. Он није могао никог да удари кад су већ њега хапсили и стављали му лисице на руке, а Андрију су одгурнули”, прича Андријана.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kosovo Online (@kosovo_online)

 Објашњава да је Михајло у мало лошијем стању зато што му је поломљена кључна кост и неколико ребара.

Додаје да је Михајло добио ударац у пределу ребара и да су му одрана када су га полицајци "брутално бацили на под".

Додаје да је Андрија иначе болестан, да има висок крвни притисак, а да је притом и астматичар.

"Андрија је синоћ хоспитализован у болници у Лапљем Селу, а Михајло се налази у болници овде. Што се тиче полицајаца, нису хтели никако да са нама причају”, наводи Андријана Мицић.

Њена сестра, тетка претучених младића, Јелена Тодоровић каже да није било никакве потребе за силом и насиљем јер су момци само затражили да им се казна напише на српском језику, јер албански не разумеју.


Младићима из Грачанице одређено полицијско задржавање

Двојици српских младића које су у Грачаници припадници такозване косовске полиције брутално претукли, одређено је полицијско задржавање до 48 сати, потврдила је за Танјуг адвокатица Јована Филиповић.

„Њима је одређено полицијско задржавање, али још увек није затражена мера притвора“, рекла је она.

Претучена браћа старости 19 и 24 године и даље се налазе на болничком лечењу, а чувају их припадници полиције.

Према речима очевидаца, њих је у центру Грачанице јуче зауставила патрола такозване косовске полиције и написала казну за саобраћајни прекршај невезивања појаса.

Када су младићи затражили да им казна буде написана на српском језику, уз упозерење „знате ли где живите“, извели су их из аута и претукли.


“Да се онако понашају полицајци, ово није ни први случај, а бојим се неће бити ни последњи уколико неко не реагује. Овим путем апелујем и на све да станете уз нас, да будете наша подршка, да нам помогнете колико можете”, додаје она.

Тројица полицајаца су синоћ, на очиглед мештана Грачанице, претукли Андрију и Михајла Мицића.

Неколико очевидаца је изјавило да младићи нису били бахати, нису провоцирали и нису напали полицајце.

 Медији на албанском су објавили да је обојици одређено задржавање у трајању од 48 сати, али адвокати и породица нису о томе обавештени.

Мицићима се на терет стављају кривична дела напад на службено лице и ометање службених лица на дужности.  

EUR/RSD 117.1153
Најновије вести