ОПШТА БОЛНИЦА У ЗРЕЊАНИНУ ДОБИЛА ПРВУ МАГНЕТНУ РЕЗОНАЦУ Ево шта је Мировић поручио приликом обиласка

„Покрајинска влада је финансирала изградњу објекта и обезбедила магнетну резонанцу за потребе Опште болнице ′Ђорђе Јоановић′ у Зрењанину“, изјавио је данас председник Игор Мировић након обиласка ове здравствене установе и истакао да први пут од оснивања она има магнетну резонанцу.
2
Фото: vojvodina.gov.rs

Према Мировићевим речима, реч је о апарату који је набављен за потребе Универзитетског клиничког центра Војводине.

„Апарат је под гаранцијом произвођача и сервисиран је, те ће у наредних три до пет година бити у функцији и од понедељка на располагању пацијентима. Реч је о болници којој гравитира око 160.000 становника Средњобанатског округа, и у којој се лече и пацијенти из других делова Баната“, навео је председник Мировић.

Болница месечно пружи 1.200 ЦТ услуга, око 2.500 РТГ и преко три хиљаде ултразвучних прегледа.

Захваљујући улагањима Покрајинске владе у последњих седам година, ова болница поседује бројне дијагностичке апарате – нови ЦТ, два РТГ-а, пет ултразвучних апарата за радиологију, кардиологију и гинекологију, дигитални мамограф, а комплетно су опремљени кардиолошки кабинети и патологија.

Поред ове болнице, Покрајинска влада протеклих година улагала је финансијска средства у Специјалну болницу за плућне болести „Васа Савић“, Специјалну болницу за рехабилитацију „Русанда“ у Меленцима и Дом здравља „Др Бошко Вребалов“.

Мировић је подсетио на то да је у области здравства Покрајинска влада реализовала бројне инвестиције и набавку најсавременије медицинске и немедицинске опреме.

Фото: vojvodina.gov.rs

„У току су завршни радови на изградњи Каменице 3, као и процедура за набавку опреме за овај институт. У наредној години планирамо и реконструкцију старог дела Института за плућне болести у Сремској Каменици. Највећи део новца је обезбедила Покрајинска влада“, истакао је Мировић и додао да су предвиђени радови и на више клиника УКЦВ.

Како је навео председник, за Општу болницу у Суботици у наредних неколико месеци биће обезбеђена потпуно нова магнетна резонанца.

„Очекујем да у овој и наредној години Влада Србије започне реконструкцију општих болница на територији Војводине. Потребе су исказали и Општа болница у Суботици, Болница у Сомбору, а неопходно је реконструисати и пет спратова овде, у зрењанинској Општој болници. Желимо и да запослимо младе лекаре, да им омогућимо специјализацију, да уче од старијих колега и да остану у нашој земљи. У овом тренутку, када је реч о дијагностичкој опреми, стање у Војводини је веома добро, јер у свим центрима имамо ЦТ апарате и довољан број ултразвучних апарата, возила, мамографа и другу медицинску опрему“, рекао је Мировић, и нагласио да Покрајинска влада годишње издваја око две милијарде динара за здравствени систем, од чега је део намењен домовима здравља, док је највише опредељено за реконструкцију објеката и најсавремнију опрему.

Фото: vojvodina.gov.rs

„Набавка магнетне резонанце само је један вид улагања Покрајинске владе у наш град. У протеклих седам година из покрајинског буџета издвојено је 500 милиона динара у инвестиције и опремање здравствених установа. Упоредо  с тим, имали смо улагања и у друге пројекте у областима саобраћаја, образовања, пољопривреде и спорта“, изјавио је градоначелник Зрењанина Симо Салапура.

Директор Опште болнице „Ђорђе Јоановић“ Игор Китареску истакао је да је ово велика и важна вест за ту болницу јер ће систем здравствених услуга бити подигнут на виши ниво.

Обиласку Опште болнице у Зрењанину присуствовао је потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести