МСП: Биковић НЕ ПОДРЖАВА геноцид, особа која је дала допринос ПРОМОЦИЈИ СРБИЈЕ

БЕОГРАД: Министарство спољних послова Србије оценило је данас као потпуно неосноване оптужбе Министарства иностраних послова Украјине које је српског глумца Милоша Биковића окарактерисало као "особу која подржава геноцид и крши међународно право" и нагласило да је Биковић од стране тог министарства награђен због доприноса промоцији Србије.
milos bikovic
Фото: Youtube Printscreen

У саопштењу се наводи да Србија баштини дугу традицију културног стваралаштва, те да је веома поносна на Уставом загарантовано право на слободно научно и уметничко стваралаштво.

Подвлачимо да су тврдње украјинске стране неутемељене, будући да је Милош Биковић пре свега један од најпопуларнијих и најталентованијих српских глумаца своје генерације, који је, иако млад, већ оставио трага у српској, али и међународној кинематографији. Желимо да подсетимо да је министар спољних послова Ивица Дачић Милошу Биковићу на Дан српске дипломатије 2019. године уручио повељу због изузетног личног доприноса у промоцији Србије и њеног богатог културног стваралаштва у свету, наводи се у саопштењу.

Министарство  иностраних послова Украјине објавило је данас, поводом вести да ће Биковић играти у трећој сезони глобално познате серије "Бели лотус", да је он глумац који подржава Русију.

Милош Биковић, српски глумац који подржава Русију од почетка инвазије у пуном обиму, сада ће играти у трећој сезони ХБО-а Белог лотоса, објавило је украјинско министарство на Твитеру.

Такође, украјинско министарство спољних послова објавило је видео на свом профилу  на друштвеним мрежама у којем наводи: "Драги ХБО, да ли заиста подржавате геноцид?".

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести