НАДА:Устоличење на Цетињу почетак краја политике Ђукановића

БЕОГРАД - Коалиција НАДА, коју чине ПОКС, ДСС и 23 удружења грађана, најоштрије је данас осудила ''говор мржње'' председника Црне Горе Мила Ђукановића и његово, како наводе, константно позивање на побуну и насиље против свега што је српско.
srbija
Фото: Youtube Printscreen

Истовремено, НАДА у саопштењу за медије поздравља истрајност власти у Црној Гори у заштити већине народа у својој држави, као и, како истичу, једине признате и аутокефалне православне верске заједнице - Српске православне цркве.

Председник ДСС Милош Јовановић оценио је да је Ђукановић устоличењем на Цетињу доживео пропаст своје антисрпске политике и додао да је удар црногорског председника на државу и цркву за сваку осуду и политичку казну.

Јовановић верује да ће већ следећи избори показати вољу већинске Црне Горе и коначан крај Ђукановићеве владавине обележене, како каже, сталним покушајима да поништи српску историју, традицију и културу на простору Црне Горе.

Председник ПОКС-а Жика Гојковић сматра да је устоличење митрополита Јоаникија на Цетињу ''почетак политичког краја'' Мила Ђукановића и његовог естаблишмента који је, како наводи, удар на цркву започео увођењем скандалозног закона о верским заједницама.

Гојковић подсећа да је то изазвало масовне протесте који су довели до политичког пораза ДПС, а да су догађаји поводом устоличења митрополита Јоаникија поново показали снагу Српске православне цркве у Црној Гори.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести