Награде студентима за најбоље радове о Европским интеграцијама

БЕОГРАД: Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић уручила је данас сертификате студентима награђеним за најбоље радове на тему европских интеграција и процеса приступања ЕУ, а што, како је додала тим елоквентним и промишљајућим младим људима отвара врата ангажмана у ресорном министарству.
Ministar za evrointegracije Jadranka Joksimović na RTS  Foto: RTS/skrinšot
Фото: Министар за евроинтеграције Јадранка Јоксимовић на РТС  Фото: РТС/скриншот

Јоксимовић је на штаду МЕИ на 64. Међународном сајму књига сертификате уручила студентима Правног факултета и ФПН Марији Ралевић, Мирославу Голубовић и Луки Миловановићу, чији су радови проглашени за најбоље на трећем конкурсу МЕИ.

"Велико задовољство ми је што могу на Школском дану београдског сајма књига да доделим серификате најбољима", рекла је она и додала да је награда имала и новчани део и да у целости поаказује да влада на озбиљан нацин вреднује промисљање које некада може бити и критичко.

Ово је важан и леп конкурс које МЕИ спороводи а тема је она којом се сви као друштво бавимо, рекла је министар и додала да су студенти били позвани да изаберу неку од понуђених тема и дају виђење процеса који има своје успоне и падове и изазове.

Студенти нису униформна категорија, свако има формирано сопствено виђење политка, односа у свету и друштву, они су генерација која може и да види будућност ЕУ и политике које креирамо.

Пред њима је било неколико тема - који фактори који утичу на процес приступања, на који нацин реформе подупрете ЕУ утичу на сисем, шта идеју интеграција чин привлачном и засто, ако не због чега, какве предрасуде о ЕУ постоје и како би могле да буду превазиђене.

Министар је додала да је пред студентима била и једна актулена тема коју смо превдвидели како ЕУ треба да буде реформисана и како ће се реформама мењана Србија уклопити у тако реформисану ЕУ.

Јоксимовић је додала да су сви радови објављени у електронском зборнику доступни најширој јавности и да је вредно да их сви процитамо.

Врата МЕИ су овако заинтересованим, елоквентним, писменим и промишљајћим младим људима отворена и за узпозавање инситутција и за будући ангажман јер само најбољи и најупорнији то заслужују. Сви остали нек се потруде, рекла је она и додала да на искрен начин говори о отовеним ватима за најбоље, најажурније кретивије и највредније.

То су афирмативни радови који нам дају ветар у леђа да и у овим отежаним околниситма наствимо пут владе ка ЕУ, рекла је Јоксимовић.

Радове је ове године оцењивала конкурсна комисија, коју су чинили троје професора Универзитета у Београду: проф. др Јелица Стефановић - Штамбук (Факултет политичких наука Универзитета у Београду), проф. др Владимир Вулетић (Филозофски факултет Универзитета у Београду) и проф. др Маја Лукић Радовић (Правни факултет Универзитета у Београду).

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести