НАКОН СКАНДАЛОЗНИХ ИЗЈАВА ИЗРАЕЛСКОГ АМБАСАДОРА У ХРВАТСКОЈ О СРБИМА Огласио се министар спољних послова и рекао ОВО

ТЕЛ АВИВ/БЕОГРАД: Министар спољних послова Израела Ели Коен недвосмислено се оградио од изјава које се приписују амбасадору његове земље у Хрватској и нагласио да су Србија и српски народ цењени пријатељи Израела и да им је та земља захвална на трајној подршци и партнерству народа.
1
Фото: Tanjug (AP Photo/Seth Wenig)

„Недвосмислено се ограђујемо од изјава које се приписују израелском амбасадору у Хрватској. Србија и њен народ су цењени пријатељи Израела и захвални смо на трајној подршци и партнерству наших народа", навео је Коен на друштвеној мрежи X, а на свом налогу на тој мрежи његову изјаву пренела је и Амбасада Израела у Србији.

Амбасадор Израела у Хрватској Гари Корен раније је, како тврди хрватски портал Индекс, рекао да „Хрватска због Домовинског рата добро разуме чему је Израел изложен”.

Он је, наводно, рекао да су Срби са територије Хрватске имали среће што је Србија хтела да их прими јер, како је навео, арапске државе то не желе да учине са Палестинцима које сматрају реметилачким фактором, односно својеврсним креаторима проблема.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести