Настављају се међусобне оптужбе у ПОКС-у

БЕОГРАД:  У Покрету обнове краљевине Србије не смирују се тензије између два дела странке, једног који предводи Жика Гојковић, и другог који води Војислав Михаиловић, а који се у јавности представљају као једини, легитимни ПОКС.
Žika Gojković Foto: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

У последњем саопштењу у петак, из дела странке који води Михаиловић, навели су да “инсистирају” да Министарство државне управе и локалне самоуправе упише Михаиловића као заступика странке, пре конституисања Скупштине Србије.

У супротном, кажу, окупиће се испред парламента, на дан конституисања, у знак протеста.

Михаиловић је у саопштењу навео да је изборна скупштина ПОКС-а сменила Гојковића са дужности председника те партије још 3. јануара, а Министарство, каже, још није одлучило о захтеву за брисањем Гојковића из регистра заступника ПОКС-а, иако је за то, тврди, имало рок од месец дана.

Зато сматра да је циљ да се Гојковић, називајући га “политичким пуленом власти”, искористи сада, када треба гласати за нову Владу Србије.

На те наводе реаговао је други део ПОКС-а, који данас у саопштењу истиче да Михаиловић не жели да прихвати чињеницу да је Гојковић на регуларној изборној скупштини, у Тополи, 2. јануара, поново изабран за председника ПОКС-а.

Михаиловић се, додају, од јануара лажно представља, неовлашћено користи име ПОКС-а, обмањује чланство, а на изборе је изашао под именом “За Краљевину Србију (Монархисти)”.

“Сада је Михаиловић отишао и корак даље, те запретио и Министарству за државну управу и локалну самоуправу да ће направити протест ако се не донесе одлука по његовој жељи и замисли”, додају у делу ПОКС-а, који води Жика Гојковић.

Наводе и да знају да су у праву, да су Министарству поднели сву потребну документацију, валидну, на изборе изашли под “крштеним именом” - ПОКС, и ушли у скупштину, те да је законски заступник странке управо Гојковић.

“Ми не следимо пример оних који се крију иза туђих имена. Верујемо да ће се Министарство држати закона и правде, да ће донети исправну одлуку и да неће подлећи притисцима и уценама Михаиловића”, додаје се у саопштењу.

У ПОКС-у, иначе, већ пола године трају трвења две струје, око Нове године одржане су и две изборне скупштине, на којој је свака струја изабрала "свог" председника ПОКС-а, за којег тврди да је једини легитиман.

На изборе 3. априла, оба дела ПОКС-а изашла су на изборе, али у различитим коалицијама, део који води Михаиловић, био је део коалиције НАДА, окупљене око ДС С-а, док је део који предводи Жика Гојковић био у коалицији са Дверима.

Министарство за државну управу и локалну самоуправу је раније издало потврду Жики Гојковићу да је једини заступник ПОКС-а.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести