Нових 156 судија положило заклетву у Парламенту

БЕОГРАД: У Дому Народне скупштине у Београду данас је 156 нових судија положило заклетву пред председницом скупштине Мајом Гојковић.
sud, pixabay
Фото: pixabay.com

Заклетву су положиле судије које су први пут изабане на функције у основним судовима у Аранђеловцу, Бачкој паланци, Вршцу, Лазаревцу, Младеновцу, Обреновцу, Панчеву, Пожаревцу, Руми, Старој Пазови, Убу, Новом Саду и Београду.

Такође, заклетву су положиле и судије које су први пут изабране на судијске функције у прекршајним судовима у Аранђеловцу, Ваљеву, Врању, Вршцу, Горњем Милановцу, Зрењенину, Јагодини, Крагујевцу, Краљеву, Крушевцу, Лазаревцу, Нишу, Новом Пазару, Пожаревцу, Пожеги, Пријепољу, Руми, Сенти, Смедереву, Сомбору, Ужицу, Чачку, Београду, Новом Саду и Прешеву.

Гојковић је том приликом изразила уверење да ће новоизабране судије током мандата пружити значајан допринос наставку реформи правосудног система у циљу стварања независног, модерног и ефикасног правосуђа и унапређења владавине права у целини.

"Верујем да ћете судити независно и непристрасно, у складу са Уставом и законом, искључиво по својој савести и тако обезбедити правично суђење за сваког грађанина и допринети угледу судијске функције у Републици Србији“, поручила је Гојковић новоизабраним судијама.

Судије у складу са Законом о судијама, пре ступања на функцију, полаже заклетву пред председником Народне скупштине.

Изабрани су на прву судијску функцију на седници народне скупштине 14. фебруара.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести