ОД КАД ЈЕ КУРТИ ТУ, СРБИ НА КИМ ПАТЕ Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић о верницима који су се вратили из Бањске: Изговорили су "Ако је нама било овако један дан, како је тим људима који живе под тортуром сваки дан"

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић дочекао је синоћ вернике који су у недељу били закључани у манастиру Бањска, на КиМ, а за Хепи телевизију истакао је најважније да су се вратили кући.
Милан Ђурић
Фото: Screenshot Happy TV

Сви желе опет да иду на КиМ

-Мислим да ми је дужност била да дочекам моје суграђане, да видим да ли су живи и здрави, како су провели то време тамо. Били су закључани, вратили су се. Нису били само Новосађани, било је и људи из Бачке Паланке, око тридесетак људи. Изговорили су "Ако је нама било овако један дан, како је тим људима који живе под тортуром сваки да коју доживљавају". Отац Бране Миловац, вођа пута испред Епархије Бачке, каже да ће они сви опет ићи на КиМ. Људи кажу да је прво био мир и да је почела пуцњава, нису знали ко на кога пуца. Они су преспавали ту ноћ у некој трпезарији. Они су се сами закључали и били закључани више од 24 часа. Најважније да су се вратили кући.

Јуче их је испитивала албанска полиција

Први човек Града истакао је да "од кад је Курти ту, Срби на Косову и Метохији пате".

-Јуче су их испитивали, албанска полиција, и након тога их пустили да се врате својим кућама. Кажу да је било пуцњава преко објекта. Понављам, најважније је да су добро, да није било повређених. 

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести