Одаловић: Не искључујем нове провокације за Србе на КиМ

БЕОГРАД:  Генерални секретар Министарства спољних послова Вељко Одаловић оценио је данас да је Приштина у паници и да не искључује нове провокације и проблеме за Србе.
Veljko Odalović  Foto Tanjug/ S.Radovanović
Фото: Вељко Одаловић  Фото Танјуг/ С.Радовановић

Одаловић је за РТС рекао да је евидентно да Албанци не могу да калкулишу и манипулишу Српском листом, па то покушавају на друге начине.

"Што се тиче партија косовских Срба, очигледно је да Приштина подржава неке партије. Раздор је направљен на одређени начин. Седамдесетих и осамдесетих година када смо се суочили са тим да се на КиМ ствара нека нова држава, видели смо да су кључни људи тада били Срби, Албанци су их подржавали. То је тактика која је за њих и даље интересантна", истакао је генерални секретар МСП-а.

Према његовим речима, евидентно је да са Српском листом не може да се калкулише и манипулише."Српска листа се не меша у албанске изборе, нека се бирају међу собом. Ми имамо јасну политику, Српска листа жели и има пуно право да тражи подршку Срба и ја се надам да ће је добити", напомиње Одаловић.

Чини му се, каже, да Албанци полако стишавају и стављају у други план ратну реторику.Говорећи о бриселском дијалогу, Одаловић је рекао да је очигледно да ће бити настављен.

"Надам се да ће нова администрација бити одлучнија да се договорено имплементира. Ми хоћемо за сто, ми нећемо друге методе и мере. Не треба ништа од тога априори одбацити, решења нема без дијалога", напоменуо је генерални секретар Министарства спољних послова.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести