Одређене почетне цене СФРЈ некретнина, комплетна понуда за 15 дана

БЕОГРАД: За пет дипломатско-конзуларних представништава бивше СФРЈ, чија је продаја у току, комплетне понуде се очекују за 10-15 дана, изјавио је секретар Министарства спољних послова Вељко Одаловић.
Veljko Odalović /Tanjug
Фото: Tanjug

"Стан у Њујорку је на 15 милиона долара процењен, објекат у Токију на 10 милиона евра вредности, објекат у Берну 11 милиона швајцарских франака, а објекат у Бону је милион. То су неке почетне цене", рекао је Одаловић за РТС. 

По окончању продаје, новац ће се међу републикама бивше СФРЈ поделити по квоти која је договорена у процесу сукцесије.

"Њујорк пост" је средином априла објавио да је на продају оглашен дуплекс на Парк авенији, пентхаус коју су власти бивше Југославије купиле 1975. године. 

У питању је шестособни дуплекс апартман, са четири купатила, којег су својевремено користили југословенски амбасадори при Уједињеним нацијама, а чије је цена, према речима Тристана Харпера из агенције "Даглас Елиман", око 20 милиона долара, наводи лист.

"Њујорк пост" пише и да су се бивше државе СФРЈ коначно договориле да продају некретнине на Петој авенији, али да ће будућем потенцијалном купцу бити неопходни на уговору о куповини потписи представника свих тих држава.

Како је наведено, за продају куће на њујоршкој Петој авенији, једне од две њујоркше некретнине које су за продају огласиле Република Србија и остале бивше државе СФРЈ, заинтересовано је шест потенцијалних купаца.

Цена за ту кућу, на најпрестижнијем месту на Петој авенији, у делу између 66. и 67. улице, са погледом на Централ парк, креће и до 50 милиона долара, пише лист.

У тој кући, саграђеној 1904. године, била је смештена Мисија Србије при Уједињеним нацијама, а према речима Харпера, кућа је нетакнута и онај ко је купи, поседоваће "комад историје Њујорка".

Он, међутим, није желео да открије идентитет заинтересованих купаца, али је навео да су сви су екстремно добро ситуирани појединци различитог порекла, пренео је "Њујорк пост".

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести