ОДЛАЖЕ СЕ ОДЛУКА О УКИДАЊУ ДИНАРА Бисљими: Казнена мера Приштине неће сутра ступити на снагу

Одлаже се укидање динара на КиМ, изјавио је заменик тзв. косовског премијера и главни преговарач Приштине у дијалогу са Београдом Бесник Бисљими.
Dijalog Beograd Pristina/F. Bakic
Фото: Дневник/Ф. Бакић/Приштина

Он је данас рекао да казнене мере повезане са применом уредбе Централне банке тзв. Косова неће почети од сутра, односно од 1. фебруара и да ЦБК у сарадњи са Централном банком Србије треба да пронађе прикладан механизам за обезбеђење трансфера и донација које Србија жели да пошаље грађанима српске заједнице на КиМ.

На конференцији за медије, Бисљими је рекао да је "евро био и биће једина званична валута".

"Ниједан грађанин нема разлога да се плаши спровођења нове уредбе ЦБК. Сваки грађанин треба да буде радостан када се ојачава интегритет финансијског система. (Тзв.) Влада ће се побринути да буде што више информација а ЦБК да грађани у свакој општини имају приступ банкарском систему земље и да у сарадњи са Централном банком Србије пронађе прикладан механизам за обезбеђење трансфера и донација које Србија жели да пошаље грађанима српске заједнице на (тзв.) Косову", рекао је Бисљими.Он је навео да је ЦБК усвојила уредбу о готовинским трансакцијама која од сутра ступа на снагу и да она има за циљ да под контролом буде и количина и квалитет новца који је у промету.Она има за циљ да има под контролом количину и квалитет новца који је у промету и да заштити интегритет финансијског система земље. Овом одлуком настоји се да се настави борба против криминалних активности на финансијском тржишту - фалсификовање, прање новца. Финални циљ је заштита потрошача и платног система на (тзв.) Косову, навео је Бисљими.

Дневник/Новости

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести