ОДЛОЖЕНО СУЂЕЊЕ ЗА УБИСТВО ОЛИВЕРА ИВАНОВИЋА Техничка немогућност емитовања видео снимака

ПРИШТИНА: Судско рочиште оптуженима за помагање у убиству некадашњег лидера Грађанске иницијативе "Србија, демократија, правда" (ГИ СДП) Оливера Ивановића одложено је због немогућности да се емитују снимци са видео-надзора који су доказни материјал тужиоца у овом случају.
oliver ivanovic, dnevnik
Фото: Оливер Ивановић, фото: Дневник

Рочиште у Основном суду у Приштини почело је јутрос, али када је присутнима требало да се прикаже доказни видео-материјал, техничари суда нису успели да га емитују, преноси Радио Контакт Плус.

Снимци, међу којима је и онај на коме би требало да се види место у периоду након убиства Ивановића, нису могли да се емитују.

 Као разлог за то судија Ваљон Куртај је навео техничке немогућности и изразио наду да ће на следећем рочишту у понедељак, 30. октобра, покушати да емитују снимке, инсталирају и испробају другу опрему.

Данас се очекивало да буду емитовани и снимци који, како је навео адвокат Махмут Хаљими, бранилац једног од оптужених Марка Рошића, треба да докажу да његов клијент није на њима, као и снимци из и око просторија канцеларије у којој је убијени Ивановић радио.

Снимке је на прошлом рочишту донео тужилац Бурим Ћеркини, а они су затим прослеђени одбрани оптужених Марка Рошића, Недељка Спасојевића, Жарка Јовановића и Драгише Марковића.

Бранилац оптуженог Радета Басаре адвокат Том Гаши је казао да њему нису потребни видео-снимци јер, како тврди, његов клијент у дану убиства Ивановића није ни био на Косову и Метохији.

На почетку данашњег рочишта Гаши и оптужени Басара приложили су судији Ваљону Куртају документа којима се, како тврде, доказује да је Басара у периоду од 6. до 20. јануара боравио у Хрватској.

Оливер Ивановић је убијен 16. јануара 2018. године испред седишта странке.

Судски процес је почео у јулу 2021. године и ово је био први покушај да се пред судом презентује доказни материјал у виду снимака са видео-надзора забележених у дану убиства српског политичара.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести