Одређен ПРИТВОР ухапшеним ПРИПАДНИЦИМА ТЗВ. КОСОВСКЕ ПОЛИЦИЈЕ

КРАЉЕВО: На предлог Вишег јавног тужилаштва у Краљеву суд је одредио до 30 дана притвор за Б.С. (58), Р.З. (48) и М.Ш. (62), који су ухапшени 14. јуна у селу Гњилица.
sud, pixabay
Фото: pixabay.com, ilustracija

Тужилаштво је донело наредбу о спровођену истраге против тројице осумњичених због сумње да су извршили по једно кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експолозивних материја.

Државни секретар у Министарству унутрашњих послова Жељко Бркић рекао је пре два дана на конференцији за новинаре да су тада дубоко у територији централне Србије припадници антитетористичке групе полиције лоцирали и ухапсили троје припадника тзв. косовске полиције који су били под пуном ратном опремом - Р.З, Б.С и М.Ш.

"Сва тројица ухапшених су били под пуном ратном опремом, наоружани са три аутоматске пушке, муницијом, мапама, ГПС уређајима и другом опремом", рекао је Бркић. Како је рекао, тројица припадника тзв. косовске полиције су службеним возилом марке "дачија дастер" дошли до алтернативног прелаза Тресава-Батњик, оставили возило и наставили даље пешке путним правцем Орахово-Гњилица где су лоцирани и ухапшени од посебне антитерористичке јединице МУП-а.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести