Одржана свечаност поводом 39 година САЈ-а

БЕОГРАД: Свечаност поводом 39. година постојања Специјалне антитерористичке јединице (САЈ) одржана је данас, а министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је да су припадници ове јединице заштитници Србије како од организованог криминала тако и против терориста.
1
Фото: Tanjug

"Дан САЈ-а сваке године у мени пробуди позитивна осећања, упознао сам много припадника ове јединице и мислим да људи и не могу да схвате колико су велике њихове жртве и одрицања. Ја сам имао прилику да их упознам и да видим колико они обављају посла за који ми и не знамо, а у медијима се види само један део свега онога што они раде", рекао је Стефановић.

Он је додао да припадници САЈ-а иду тамо где други не могу или не смеју те да попут хирурга завршавају посао "једним резом".

"Они се боре да Србији не прети организовани криминал ни терористи, а њихове акције против организованог криминала некада и видите и то само када су најтежи упади и када је највећа опасност", каже Стефановић.

Министар је додао да му је посебно драго што припадници САЈ-а чувају успомену на оне који су дали оно највредније за Србију, свој живот.

"Ови момци заслужују апсолутно поштовање и у овој и у наредној години настављамо са опремањем ових јединица, стићи ће још униформи и возила".

Министар је закључио да су грађани Србије поносни на припаднике Специјалне антитерористичке јединице, а да исто тако они треба да буду поносни што служе отаџбини.

Комадант САЈ-а Спасоје Вулевић рекао је да је од формирања 1978. године САЈ био прва специјална јединица српске полиције.

Како каже, они су сваког тренутка на високом нивоу спремности чиме дају свој допринос безбедности Србиије и ефикаснијем раду МУП-а.

У САЈ-у ћемо наставити са обукама, каже Вулевић, обновом инфраструктуре и другим улагањима, како би увек били спремни да реагујемо и остали један од стубова безбедности Србије.

На крају свечаности, додељене су и награде припадницима САЈ-а који су остварили изузетне резултате у 2017. години, изузетне спортске успехе или обележили 20 и 30 година рада у овој јединици.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести